Kávu si pro její vyrovnanou chuť sladkého kakaa, anýzu a mandlí a také pro její lahodné krémové tělo nejlépe vychutnáte v espressu, nebo moka konvičce. Káva je středně tmavě pražená, aby vynikla vyváženost její chuti a plnější tělo.
Doporučená příprava:
Potenciál této kávy se nejlépe rozvine, pokud si ji připravíte jako espresso či v moka konvičce. Dalším způsobům přípravy a vašemu zkoušení se však meze nekladou.
Detailní informace
- Země původu: Nikaragua
- Region: Aranjuez
- Producent: Maria Delfina Gómez, Dora Torrez , Margarita Gomez, Francis Rivera
- Farmy: El Encanto (Maria Delfina), El Roble (Dora Torrez) , Las Hermanas (Margarita Gomez), Mira Lago (Francis Rivera)
- Nadmořská výška: 1 200 m n.m. – 1 300 m n.m.
- Odrůda: caturra, žlutý a červený catuai, catimor
- Sběr: ruční
- Zpracování: promyté
- Stupeň pražení: střední
- Chuťový profil: sladké kakao, anýz, mandle
- Aroma: sladké kakao, med
- Tělo: krémové
- Kyselost: nízká
- Direct trade
- SCA skóre: 81 bodů
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář